Farmor Anna-Stinas frestelse med palsternacka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Den här varianten av Jansson är väl värd att prova. Bra även som vickning med knäcke och en god ost. Önskas kraftigare smak kan ansjovismängden ökas.

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör
  • 5 st potatisar, medelstora
  • 3 st palsternackor
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Skala potatisen och palsternackan och skär dem i 1/2 cm tjocka strimlor. Varva potatis, palsternacka, lök och ansjovisfi léer i en ugnssäker form. Droppa över ansjovisspadet. Blanda grädden och mjölken och häll på blandningen. Strö över ströbröd och tilllaga mitt i ugnen 45-50 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben