Farmor Helgas Malungstårta

Tid: 30 minuter

En god tårtbotten att avnjutas med grädde, mandel och valfria frukter och bär.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2½ tsk vaniljsocker
  • 6 msk grädde
  • 2 dl smör
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2½ dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa äggulor och socker hårt. Vänd ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör därefter ned smält smör och grädde. Häll smeten i en smord djup ugnsform.
    2. Maräng: Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum. Rör ned hasselnötterna. Bred marängen över smeten i den djupa ugnsformen.
    3. Gräddas i 20-30 minuter i 150-175 grader.
    4. Låt botten svalna. Serveras med vispad grädde, valfri frukt och flagad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben