Farmor Helgas Malungstårta
En god tårtbotten att avnjutas med grädde, mandel och valfria frukter och bär.
Ingredienser
Botten
4 äggulor
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2½ tsk vaniljsocker
6 msk grädde
2 dl smör
Maräng
4 äggvitor
2 dl socker
2½ dl hackade hasselnötter
Instruktioner
- Botten:
Vispa äggulor och socker hårt. Vänd ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör därefter ned smält smör och grädde. Häll smeten i en smord djup ugnsform.
- Maräng:
Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum. Rör ned hasselnötterna. Bred marängen över smeten i den djupa ugnsformen.
- Gräddas i 20-30 minuter i 150-175 grader.
- Låt botten svalna. Serveras med vispad grädde, valfri frukt och flagad mandel.
Liknande recept
Kommentarer (0)