Farmors chokladkaka

Serverar: 6-8 portioner

En riktigt god mjuk chokladkaka till kaffet!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g fin mörk choklad
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och lägg i chokladen i bitar. Rör tills det har smält. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Tillsätt chokladblandning och rör. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Annafbg 19 april 2009

    Detta är den bästa mjuka chokladkakan som finns! Underbar saftig och god, funkar även som tårtbotten! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben