Denna kaka är en av mina favoriter av min farmors kakor.
Ingredienser
¾ dl strösocker
3 dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
1 ½ krm bakpulver
1 ½ msk snabbkaffe
150 g smör/margarin
Kräm
50 g mjukt smör/margarin
1 dl florsocker
2 rutor mörk choklad
Instruktioner
Blanda socker, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och snabbkaffe.
Lägg i det rumsvarma smöret i skivor och arbeta raskt samman till en smidig deg.
Forma till två jämntjocka längder. Tryck till dem lite så de blir kantiga, 3-4 cm i diameter.
Ställ längderna i kylen en stund. Skär ½ cm tjocka skivor med en vass kniv.
Lägg på bakpapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen, 175ºC, tills de fått gulbrun färg, ca 10 min.
Låt svalna.
Gör krämen. Rör ihop smör och florsocker. Smält chokladen och tillsätt den.
Lägg samman två kakor med kräm i mellan. Förvaras svalt.
Går att frysa.