Farmors kaffekakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 40 minuter

Denna kaka är en av mina favoriter av min farmors kakor.

Ingredienser

  • ¾ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ¾ dl potatismjöl
  • 1 ½ krm bakpulver
  • 1 ½ msk snabbkaffe
  • 150 g smör/margarin
  • Kräm
  • 50 g mjukt smör/margarin
  • 1 dl florsocker
  • 2 rutor mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och snabbkaffe. Lägg i det rumsvarma smöret i skivor och arbeta raskt samman till en smidig deg. Forma till två jämntjocka längder. Tryck till dem lite så de blir kantiga, 3-4 cm i diameter. Ställ längderna i kylen en stund. Skär ½ cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg på bakpapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen, 175ºC, tills de fått gulbrun färg, ca 10 min. Låt svalna.
    2. Gör krämen. Rör ihop smör och florsocker. Smält chokladen och tillsätt den.
    3. Lägg samman två kakor med kräm i mellan. Förvaras svalt. Går att frysa.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben