Fars chokladbakelser

Serverar: 15 portioner

En spännande fyllning av kokos-maräng gör den till något extra.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • Kokosmaräng
  • 2 äggvitor
  • ¾ dl socker
  • 2 tsk snabb- marsanpulver
  • 1½ dl kokos flingor
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen på svag värme över vattenbad.
    2. Riv mandelmassan grovt.
    3. Blanda manelmassan med äggen ett i sänder kraftig omrörning.
    4. Rör ner chokladen i mandelsmeten.
    5. Fördela smeten i muffinsformar utplacerade på plåt.
    6. Vispa äggvitor och socker till tjock pösig maräng.
    7. Blanda ner marsanpulver och kokosflingor i maräng massan.
    8. Spritsa in kokosmarängen i mitten på kakorna.
    9. Tryck med spritsen ner marängen lite i chokladsmeten.
    10. Grädda vid 200 grader på andra falsen nerifrån 12-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben