Storleken på fasaner kan vara ganska varierande, så om fåglarna väger ca kilot klarar man sig gott och väl med två.
Skala och hacka löken. Skär stjälkarna av champinjonerna. Skala vitlöken. Krossa enbären. Skär fåglarnas levrar i mindre bitar. I en gryta stor nog att rymma fåglarna smälter du 1 msk margarin. Fräs löken lätt och lägg i vitlök, enbär, champinjonstjälkarna och levern. Tillsätt vinet, 1 dl vatten, 1 tsk salt och tag några tag med pepparkvarnen. Lägg på lock och låt småkoka under lock i 20 minuter. Salta och peppra och bryn sedan fåglarna väl i margarin och lägg dem i grytan. Sjud på ganska svag värme i 35 minuter. Under tiden: Sätt ugnen på 200 grader. Skala smålöken och bryn den i smör. Sätt sedan in den i ugnen i 20 minuter. Efter halva tiden lägger du i champinjonerna, vänd dem i smöret. Tag fasanerna ur grytan. Håll dem varma i folie. Sila över såsen i en kastrull. Låt den koka tills ca 5-6 dl återstår. Kolla kryddningen och red såsen med arrowrot enligt föreskrift på burken. Bjud potatiskaka till.
Nu har jag provat detta recept. Såsen blev väldigt god. Fasanen i sig var väldigt torr så kanske man kan dra ner på tillagningstiden något.