Festernas dip sås no1

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Jag föredrar att dippa tacochips än tex estrella chips, hoppas detta receptet faller er i smaken.

Ingredienser

  • 360 g gräddost, smält
  • 115 g surgrädde
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 ½ tsk mald kummin
  • 1/8 tsk mald spansk peppar
  • 1,2 dl salsa
  • knapriga salladsblad
  • 120 g grovriven cheddarost
  • 120 g grovriven ost av ngn annan lämplig sort
  • 110 konserverade tomater, tärnade
  • 50 g färsk lök, skivad
  • 50 g skivade urkärnade mogna oliver
  • 50 g skivade paprikafyllda gröna oliver
  • Tortilla chips och andra majschips för serveringen
  • Instruktioner

    1. Blanda gräddost, surgrädde, chilipulver, kummin och mald spansk peppar i en stor skål tills den är väl blandad. Rör i salsa.
    2. Sprid dipsås på ett salladstäckt serveringsfat, 25 cm i diameter.
    3. Lägg på cheddarost, den lämpliga osten, tomater, färska lökar, mogna oliver, gröna oliver. Servera med tortillachips och övriga chips.
    4. Ett litet råd!! ska man ha många gäster, så är det bäst att laga dubbelt av denna underbart goda rätt. För den kommer att försvinna fort från bordet när gästerna fått hugga in på denna smakrika dip.
    5. Buon Apetito!!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Skinshelter 30 augusti 2009

    Det där låter underbart gott, jag är galen i dip. Måste verkligen prova det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben