Festfilé med örter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta lättlagade och mycket goda recept var huvudrätten på dotterns bröllop. Cateringfirman ringde sedan upp och frågade om de fick använda receptet. Ett betyg så gott som något. Min personliga favorit är att servera med mandelpotatis och en god grönsallad.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 2½-3 dl mellan- eller vispgrädde (gärna lite mer)
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk franska örter
  • 1 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär filén i ca 3 cm tjocka skivor. Tryck ut dem lite med handen.
    2. Stek köttet i smör i en stekpanna på medelstark värme tills det har fått fin färg, ca 2 min per sida.
    3. Strö över salt och rosépeppar. Låt köttet vara kvar i stekpannan men sänk värmen.
    4. Späd med grädden och tillsätt smulad buljongtärning, soja, örter och persilja.
    5. Låt såsen koka 3-4 min så att den tjocknar något. Servera med kokt potatis, pasta, eller ris tillsammans med haricots verts och en grönsallad.
    6. Går mycket bra att göra iordning en dag i förväg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben