Festfisk med räkor

Serverar: 4 portioner

Har ej provat än men verkar gott.

Ingredienser

  • 2 pkt djupfryst tinad bladspenat à 250 g
  • 600 g torsk- eller hokifilé
  • 1 dl hackad purjolök
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 äggulor
  • 1 brk röd stenbitsrom à 60 g
  • ½ dl hackad purjolök
  • 2 dl riven västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Till garnering och gratinering
  • 1 dl riven ost
  • Skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Låt spenaten rinna av i durkslag. Pressa ut vätskan. Bred ut i en smord form. Lägg fisken ovanpå. Strö över purjolöken.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen och häll denna i formen. Strö på osten till gratineringen.
    3. Gratinera i 225 graders ugn i ca 20 minuter. Servera med ris/pressad potatis och oljefrästa cocktailtomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 20 oktober 2011

    Vet inte om du fortfarande inte har testat receptet. Jag kan i alla fall tala om för dig att det blev jättegott../ Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben