Festfisk med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 21 timmar

Fina fiskfiléer som först sjuds i vinbuljong och sedan gratineras under ett täcke av räkor och senapskryddad gräddsås. Servera gärna pressad potatis och sallad eller ångkokta grönsaker till.

Ingredienser

  • 600 g fin vit fiskfilé, helst portionsstora, t ex gös, rödtunga eller kolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 fiskbuljongtärning + 3 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1-2 tsk fiskfond
  • 500 g räkor med skal
  • 25 g smör
  • Ca 3 ½ dl fiskspad
  • Ca 1 msk fransk senap
  • 2 tsk dragon
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    Smörkoka schalottenlöken ett par minuter i en traktörpanna och lägg på fisken. Häll på kokande buljong + vin och sjud filéerna knappt klara, 4-5 minuter. Tag upp fisken försiktigt och lägg på hushållspapper. Sila av fiskbuljongen. Lägg tillbaka fisken i traktörpannan med skalade räkor ovanpå. Smält smör till såsen och rör i mjölet. Späd under vispning med fiskspad och grädde. Tillsätt senap, kajenn och dragon. Koka såsen sakta under lock ca 10 minuter och smaka av. Häll den het över fisken och ställ i ugn i 225 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben