Festgratäng med fetaost

Serverar: 4 portioner

Så god och så lätt att göra.

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 1 gul lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1 brk körsbärstomater á 400 g
  • 1 msk kebabkrydda
  • ½ dl chilisås
  • 2 msk tomatpesto
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatis och lök. Bland med grädde, salt och peppar i en kastrull och koka upp. Sjud under lock i 10 minuter. Stek färsen till grova smulor i en stekpanna med smör. Tillsätt tomater, kebabkrydda, chilisås och pesto. Låt småkoka i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Varva potatis och färs i en form, börja med potatis och avsluta med färs. Smula fetaosten över och baka i ugn tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Täck med folie om den blir mörk. Servera med en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben