Festkaka med apelsin och pumpa

Serverar: 10-12 portioner

Det här är en riktig festkaka som fungerar som dessert efter en god middag eller som födelsedagstårta för dem som inte gillar vispgrädde.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl pumpa, skalad och riven
  • 1 st apelsin, skalet
  • 1½ tsk mald kanel
  • Glasyr
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2-3 dl florsocker
  • ½ apelsin, saften
  • Dekoration
  • Färgglatt godis, t ex M&M´s
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
    2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll ner det i äggblandningen och tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna.
    3. Glasyr: Vispa ihop ingredienserna och låt glasyren stå i kylskåpet en stund innan du använder den.
    4. Bred glasyren över kakan och dekorera den med färgglatt godis eller strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben