Festkyckling från det medeltida Sverige

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Passar lika bra som mellanmål som huvudrätt och till fest.

Ingredienser

  • 8 små kycklingklubbor med skinn
  • 1½ dl olja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 matsked honung
  • Salt
  • Peppar
  • Lite vatten
  • Sås
  • 5 dl gräddfil
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1 tsk torkad dill
  • ½ skalad och hackad gurka
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda olja, vitvinsvinäger, honung ock kryddor i en skål. Tillsätt lite vatten.
    2. Lägg kycklingklubborna i en plastpåse och häll över marinaden. Se till att de är väl täckta. Låt stå i rumstemperatur 15-20 minuter.
    3. Under tiden, gör den kalla såsen. Bara att blanda ihop och ställa i kylskåpet.
    4. Lägg nu kycklingklubborna på grillen. Vänd ofta så de inte bränner fast.
    5. När köttet är ljust och fint ända in till benet, servera med råstekt potatis och den kalla såsen.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben