Festlax

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En lite lyxigare laxvariant.

Ingredienser

  • 6 hg laxfilé
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 250 gr oskalade räkor
  • 170 gr kräftstjärtar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl hackad dill
  • ½ krm cayennepeppar
  • Kall röra
  • Créme fraiche
  • Röd lök
  • Rom
  • Majonäs
  • Instruktioner

    Salta laxen.Vispa créme fraichen, blanda ner övriga ingredienser.Fördela röran på laxen. Stek i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Gör den kalla röran. Servera med kokt potatis, kall röra och grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 5 juni 2008

    Helt klart blev det en femma för denna fisk. Var lite osäker på om det verkligen skulle behövas en kall sås till. Men tack vare att den var så god så gjorde det inget att den var till. Annars så hade det nog räckt med röran som var på fisken..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben