Festlig fläskfilégryta med sting

Serverar: 4 portioner

Supergod, festlig och smakrik är denna lättlagade gryta med fläskfilé och kryddstark korv. Syltlöken och grönmögelosten ger extra sting.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 3 ölkorvar med vitlökssmak
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Ca 10 champinjoner
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 8 dl vispgrädde
  • 2 ½ dl crème fraiche, kokbar
  • ½-1 dl riven grönmögelost
  • 1 tsk dijonsenap
  • Ca1 msk kalvfond
  • 25-30 syltlökar
  • Sambal oelek, efter smak
  • 20 - 25 svarta oliver (behövs inte)
  • Maizenamjöl efter behov
  • Smör till stekningen
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa svampen och dela den i bitar.
    2. Bryn köttet gyllene runtom. Lägg över det i en tjockbottnad gryta. Krydda med salt och peppar. Bryn svampen och korven och lägg över den i grytan.
    3. Späd med grädden och crème fraiche, kalvfond, dijonsenap och sambal oelek och låt allt koka upp under sakta omrörning.
    4. Tillsätt paprika, champinjoner, syltlök och ev. oliver. Låt allt puttra på svag värme ca 15 minuter. Späd eventuellt med mera grädde. Avsluta med att lägga i den rivna mögelosten. Smaka av med salt och peppar. Om så önskas, strö i lite maizenamjölet och rör om. Koka ytteligare 1-2 minuter under sakta omrörning.
    5. Servera gärna ris, pasta eller potatis samt en grönsallad till denna goda gryta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben