Festlig fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Ett gott smalmatrecept.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 purjolökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk, max 6%
  • 2 dl matlagningyoghurt
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skiva filén i 2 cm tjocka skivor och stek i margarin, salta och peppra. Skiva purjolöken, fräs tillsammans med hackad vitlök några minuter. Tillsätt riven ingefära, sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Tillsätt köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med ev. mer salt och peppar. Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben