Festlig fruktkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

En saftig mjuk kaka med friska bitar av färsk eller fryst mango.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kaffegrädde
  • Fyllning
  • 1 färsk mango, ca 300 g eller 1 pkt fryst mango, 250 g
  • Strössel
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 msk socker
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1/2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
    3. Sikta ner mjölet och bakpulvret, men spara ca 1 msk mjöl till fyllningen. Tillsätt kaffegrädden och rör samman till en slät smet.
    4. Skala den färska mangon och skär fruktköttet i tärningar. Pudra det sparade mjölet över de färska eller frysta fruktbitarna och skaka samman. Bred ut kaksmeten jämnt i formen och strö över den lätt mjölade frukten.
    5. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösslet och strö den smuliga degen över smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben