Festlig gratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mina gäster blev bjudna på denna gratäng i midsommras. Den gick hem. Kassler, potatis och palsternacka i samma låda. Väldigt enkel att göra.

Ingredienser

  • Ca 500 g potatis
  • 300 g palsternackor (eller enbart potatis eller annan rotfrukt)
  • 400 g skivad kassler
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl mango chutney
  • 1 dl chilisås
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 dl riven ost
  • Garnering
  • 1 körsbärstomat
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och palsternackor. Skiva och koka dem var för sig knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg i smord ugnssäker form.
    2. Lägg kasslerskivorna i formen. Vispa grädden. Rör ner mango chutney, chilisås, äggula och smaka av med kryddor. Häll det över kasslern och strö över riven ost. Gratinera i 225º ca 20 minuter.
    3. Garnera med tomat och persilja.
    4. Tisp! Förbered i god tid! Häll på chilivispet, gratinera och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Blomman82 20 februari 2009

    Mycket god gratäng! Mango chutneyn var pricken övier i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben