Mina gäster blev bjudna på denna gratäng i midsommras. Den gick hem. Kassler, potatis och palsternacka i samma låda. Väldigt enkel att göra.
Ingredienser
Ca 500 g potatis
300 g palsternackor (eller enbart potatis eller annan rotfrukt)
400 g skivad kassler
2 dl vispgrädde
½ dl mango chutney
1 dl chilisås
1 äggula
Salt
Peppar
1-2 dl riven ost
Garnering
1 körsbärstomat
Hackad persilja
Instruktioner
- Skala potatis och palsternackor. Skiva och koka dem var för sig knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg i smord ugnssäker form.
- Lägg kasslerskivorna i formen. Vispa grädden. Rör ner mango chutney, chilisås, äggula och smaka av med kryddor. Häll det över kasslern och strö över riven ost. Gratinera i 225º ca 20 minuter.
- Garnera med tomat och persilja.
- Tisp!
Förbered i god tid! Häll på chilivispet, gratinera och servera.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mycket god gratäng! Mango chutneyn var pricken övier i.