Festlig gryta med fläskkött, svamp och skinka. Bra recept på en god middag.
Ingredienser
300 - 400 g benfritt fläskkött från filé , bog eller skinka
1 gul lök
200 g svamp , t ex champinjoner, färska eller frysta
2 msk margarin eller smör
½ tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
1 msk vetemjöl
2 dl svampbuljong (tärning + vatten)
100 g rökt skinka
1-2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 dl grädde
Instruktioner
- Skär köttet i drygt 1 cm tjocka strimlor. Skala och hacka löken. Borsta färsk svamp, skölj den om det behövs och skiva den.
- Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet på ej för stark värme och lägg över det i en gryta. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan med löken i lite fett en god stund. Blanda det med köttet. Strö över salt, peppar, vetemjöl och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Klipp den rökta skinkan i strimlor direkt i grytan. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och grädde. Koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 min, bog eller skinka ca 20 min. Smaka av.
- Servera ur grytan med kokt ris, potatis och kokta grönsaker t ex broccoli och blomkål eller en sallad
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
För fredagskvällen
På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...