Festlig gryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Festlig gryta med fläskkött, svamp och skinka. Bra recept på en god middag.

Ingredienser

  • 300 - 400 g benfritt fläskkött från filé , bog eller skinka
  • 1 gul lök
  • 200 g svamp , t ex champinjoner, färska eller frysta
  • 2 msk margarin eller smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl svampbuljong (tärning + vatten)
  • 100 g rökt skinka
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i drygt 1 cm tjocka strimlor. Skala och hacka löken. Borsta färsk svamp, skölj den om det behövs och skiva den.
    2. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet på ej för stark värme och lägg över det i en gryta. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den sedan med löken i lite fett en god stund. Blanda det med köttet. Strö över salt, peppar, vetemjöl och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Klipp den rökta skinkan i strimlor direkt i grytan. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och grädde. Koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 min, bog eller skinka ca 20 min. Smaka av.
    3. Servera ur grytan med kokt ris, potatis och kokta grönsaker t ex broccoli och blomkål eller en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben