Festlig höstgryta

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och lyxig fläskfilégryta med smak av gelé och senap

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, 500 g
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 4 dl sky och köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk vinbärsgelé
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • Potatisgratäng
  • 800 g skivad potatis
  • 150 g lagrad riven ost
  • 1-2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • Riven ost till toppen
  • Instruktioner

    1. Skär filén i skivor och stek dem i smör. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med lite vatten. Spara skyn till såsen. Häll sky och köttbuljong, grädde, mjöl, gelé och senap i en kastrull. Låt såsen småkoka ca 5 min under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och låt allt bli varmt. Garnera ev med vinbär.
    2. Servera grytan med potatisgratäng, vinbärsgelé och kokta bönor
    3. Potatisgratäng: Varva skivad potatis med den rivna osten, salta ovh peppra i en ugnsform. Häll över grädde och riven ost. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 50-60 min

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben