Festlig ischoklad med smak av vanilj

Tid: 30 minuter

Denna munsbiten fick jag receptet på när jag praoade i en chokladaffär, och jag rekommenderar alla som älskar ischoklad att testa denna varianten som jag personligen tycker passar utmärkt som efterätt eller godis till julbordet.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 7 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde att lägga ovan på
  • Vaniljglass
  • Kakao till dekorering
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt grädde och mjölk.
    2. Koka upp, och sila ner i en annan kastrull med den hackade chokladen och rör med visp tills chokladen smält.
    3. Vispa grädden.
    4. Låt chokladen kallna.
    5. Lägg två kulor vaniljglass i höga glas, fyll på med den kalla chokladen.
    6. Deckorera med vispadgrädde och pudra med lite kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben