Festlig ischoklad med smak av vanilj
Denna munsbiten fick jag receptet på när jag praoade i en chokladaffär, och jag rekommenderar alla som älskar ischoklad att testa denna varianten som jag personligen tycker passar utmärkt som efterätt eller godis till julbordet.
Ingredienser
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
7 dl mjölk
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde att lägga ovan på
Vaniljglass
Kakao till dekorering
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt grädde och mjölk.
- Koka upp, och sila ner i en annan kastrull med den hackade chokladen och rör med visp tills chokladen smält.
- Vispa grädden.
- Låt chokladen kallna.
- Lägg två kulor vaniljglass i höga glas, fyll på med den kalla chokladen.
- Deckorera med vispadgrädde och pudra med lite kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)