Festlig kräftpasta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 15 minuter

Snabb lyx pasta med dill och om man vill, spetsad med lite vitt vin...

Ingredienser

  • 400 g tagalitelle eller penne
  • ½ hackad gul lök
  • 1 ½ msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 200 g
  • 2 dl lätt crème fraiche med tomat och basilika
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar, efter smak
  • 4 msk vitt vin, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
    2. Fräs löken i oljan tills den är genomskinlig häll över de krossade tomaterna och ca ½ dl kräftspad, lägg i buljongtärningen. Låt koka ca 5-minuter.
    3. Rör ner crème fraichen, vinet och dillen. Koka upp på låg temperatur och rör hela tiden, krydda med peppar och salt. Rör sist ner de avrunna kräftstjärtarna. Låt allt bli varmt men ej kokas.
    4. Servera över rykande varm pasta.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svennelito 13 juni 2009

    Fantaskikt god rätt i restaurangklass. Smakar lyxigt även utan vitt vin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben