festlig kyckling gratäng á la Zandra

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Super gott o enkelt.. uppskattas alltid, mmmm. Snabb tillredd rätt som smakar som om den tagit lång tid att göra. Perfekt till både fest och vardag.

Ingredienser

  • 1 hel grillad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 1 tomat
  • 3 dl grädde
  • 3 msk skånsk grovkornig senap , stark och söt
  • 1 tsk sambal oleak
  • 2dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Dela upp kycklingen i bitar med händerna och lägg den i en ungsäker form i muns stora bitar.
    2. Stek baconen i i strimlor och lägg på kycklingen. skär tomaterna i skivor o lägg i formen. Blanda grädde, senap och sambal i en bunke.
    3. Vispa till det tjocknar lite och häll över på kycklingen. på med ost o in i ungnen i 20 min.
    4. Samtidigt sätt på ris så blir allt färdigt samtidigt.. Servera med en god sallad.
    5. Kan även serverats med bandpasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 26 februari 2009

    Den här var gott! Baconet gav en extra god tillägg till smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben