Festlig tacopaj

Serverar: 4 portioner

Jag har provat många tacopajer och det här är en av de godaste tacopajerna jag ätit! Denna paj gör vi väldigt ofta hemma hos oss. Byt ut nötfärsen mot sojafärs om du vill göra pajen vegetarisk. Glutenfri

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl bovetemjöl
  • En nypa salt
  • Fyllning
  • 600 g nötfärs
  • ½ msk olivllja
  • 1 påse tacokrydda, á 40 g (glutenfri)
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • ½ rödlök
  • Salladskrydda
  • Topping
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 avokado
  • ½ rödlök
  • Färsk persilja
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Nyp ihop smör, bovetemjöl och salt till en deg och låt vila i kylen i ca 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
    3. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs färsen med tacokrydda i några minuter. Fördela färsen jämnt i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll äggstanningen över köttfärsen. Finhacka vitlök och blanda med majonnäs och créme fraiche och häll på pajen. Fördela ost ovanpå. Hacka rödlök och toppa pajen med lök och salladskrydda och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna.
    4. Halvera tomaterna och skiva avokado. Hacka rödlök och persilja och toppa pajen med tomater, avokado, lök och persilja. Dekorera med gräddfil och färsk persilja.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben