Festliga citroner

Serverar: 4 portioner

Vackra och lättgjorda - dessa frusna läckerbitar, portionerade i citronskal, är en oslagbar dessert.

Ingredienser

  • 4 stora citroner
  • 2 dl frusen citronyoughurtglass
  • 2 dl frusen jordgubbsyouthurtglass
  • 2 msk florsocker
  • ½ dl mellangrädde
  • Blad av mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Förbered citronskålarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Ta en vass sågtandad liten kniv, skär av ett lock och en liten bit av botten så att citronen kan stå. Skär ut fruktköttet och spara ½-1 msk rent fruktkött från varje citron (skär bort hinnorna). Skär fruktköttet i små, små bitar. Strö över florsocker.
    2. Fyll skalen med det sötade fruktköttet och med youghurtglassen. Varva fyllningen tills skålarna är fyllda med råge och ställ dem i frysen minst 30 minuter före servering. Om de fryses så att de blir genomhårda - låt dem då stå framme ca 20 minuter före servering.
    3. Spritsa en liten gräddtopp ovanpå och garnera med myntablad eller citronmeliss och/eller rivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben