Vackra och lättgjorda - dessa frusna läckerbitar, portionerade i citronskal, är en oslagbar dessert.
Ingredienser
4 stora citroner
2 dl frusen citronyoughurtglass
2 dl frusen jordgubbsyouthurtglass
2 msk florsocker
½ dl mellangrädde
Blad av mynta eller citronmeliss
Instruktioner
- Förbered citronskålarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Ta en vass sågtandad liten kniv, skär av ett lock och en liten bit av botten så att citronen kan stå. Skär ut fruktköttet och spara ½-1 msk rent fruktkött från varje citron (skär bort hinnorna). Skär fruktköttet i små, små bitar. Strö över florsocker.
- Fyll skalen med det sötade fruktköttet och med youghurtglassen. Varva fyllningen tills skålarna är fyllda med råge och ställ dem i frysen minst 30 minuter före servering. Om de fryses så att de blir genomhårda - låt dem då stå framme ca 20 minuter före servering.
- Spritsa en liten gräddtopp ovanpå och garnera med myntablad eller citronmeliss och/eller rivet citronskal.
Liknande recept
Kommentarer (0)