Festliga fyllda bröd

Fina bröd till festen som också går bra att dela upp och frysa in för att använda till vardags. Variera innehåll efter smak. Använd fantasin! Det blir ett bröd av degen.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 12 dl mjöl
  • 3 msk olja, neutral raps- eller matolja
  • 1 msk honung
  • 3 tsk flingsalt
  • Fyllning
  • Bröd 1
  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • ½ dl färsk timjan, hackad
  • ½ dl färsk basilika, hackad
  • Bröd 2
  • 1 dl aprikoser, grovhackade
  • 1 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Smula ner jästen och blanda med det fingervama vattnet. Tillsätt olja, salt och honung. Rör ner valfria ingredienser (till fyllningen) Blanda ner mjölet. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa. Som kortast i en timme men degen tål att stå över natten. Vält över på en plåt. Om du vill dekorera brödet behöver brödet jäsa en stund till på plåten. Grädda i cirka 20 minuter.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben