Festliga hallonmuffins med gömma

Serverar: 10-12 portioner

Saftiga muffins med färska hallon och gräddtopping. Gör toppingen syrligare genom att vispa créme fraiche riktigt hårt och spritsa över. Glutenfria.

Ingredienser

  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl rismjöl
  • 1½ dl Maizena majsstärkelse
  • ½ d mandelmjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • ½ citron, rivet skal
  • 24 hallon
  • Topping
  • 1½-2 dl vispad grädde
  • 24 hallon
  • Mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Smält matfettet och vänd ner detta. Tillsätt äggen och rivet citronskal. Rör samman till en smet.
    3. Fördela halva mängden smet i muffinsformarna, placera gärna formarna i ett muffinsbleck. Lägg ner hallonen i formarna och klicka ner resterande smet.
    4. Grädda i ugnens mitt 20-22 minuter. Ta ut och låt svalna.
    5. Vid servering: Spritsa över grädde och garnera med hallon och mynta/citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben