Festpotatis med pestofyllning

Serverar: 4 portioner

Pesto passar inte bara till pasta - det är också jättegott till potatis!

Ingredienser

  • 4 stora fasta potatisar (à ca 100 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk buljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och borsta av potatisen grundligt. Lägg potatisen i en kastrull och täck den med vatten. Koka upp och låt koka 10 min. Låt potatisen rinna av och spola den under rinnande kallt vatten. Låt svalna lätt. Sätt ugnen på 200º.
    2. Ta av basilikabladen från kvistarna och strimla bladen. Skala och hacka vitlöksklyftan.
    3. Lägg basilika, vitlök, parmesan, pinjenötter, olivolja och buljong i en mixer och mixa till en slät pasta. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skala potatisen. Skär djupa skåror i potatisen med ca 1 cm mellanrum utan att skära helt igenom. Fyll varje snitt med pesto med hjälp av en liten sked eller kniv.
    5. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och lägg i potatisen. Sätt in potatisen i ugnen och baka 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben