Pestofyllda champinjonhattar

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

Gudomligt gott med hemgjord pesto!

Ingredienser

  • 15-20 stora champinjoner
  • Pesto
  • 0,5 - 1 dl valnötter
  • 0,5 - 1 dl pinjekärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienser till peston till en i en matberedare. Hur mycket valnötter respektive pinjekärnor man använder är en smaksak, men det bör vara ca 1,5 dl nötter totalt.
    2. Borsta av svampen, och vrid av stjälkarna. Placera svampen på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Lägg ca en tesked pestofyllning i varje svamphatt. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10-20 min. Champinjonerna är färdiga när de har blivit skrynkliga och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben