Feta- och lammfärsburgare

Serverar: 4 portioner

Saftiga burgare med aubergine och fetaost inspirerad av medelhavskökets härliga smaker.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs, gärna grovmalen
  • ½ aubergine, ca 200g
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Finrivet skal av 1 vältvättad citron
  • 150 g fetaost
  • 1 msk plockade rosmarinblad
  • Servering
  • 4 pitabröd
  • 1 liten påse babyspenat, ca 65g
  • 4-5 tomater
  • 2-3 strimlade färska lökar
  • Hummus
  • Instruktioner

    1. Skär auberginen i små tärningar. Fräs tärningarna i ca hälften av olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter. Låt kallna.
    2. Blanda färs, salt, peppar, pressad vitlök och citronskal i en bunke. Blanda i auberginen och grovsmulad fetaost med hjälp av elvisp. Överarbeta inte, då kan färsen bli seg.
    3. Forma färsen till bullar. Stek bullarna i resten av oljan, inte för många åt gången, ca 5-10 minuter. Tillsätt rosmarinblad och efterstek 3-5 minuter eller tills bullarna är färdiga.
    4. Servera i pitabröd tillsammans med spenatblad, klyftade tomater, strimlad lök och hummus.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben