Kycklinggryta med fetaost och halloumi

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Det ser inte mycket ut för världen, men det är en enkel och otroligt god rätt uppfunnen av sådant som låg hemma för stunden.

Ingredienser

  • 1,5 kg kycklingfilé
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 150 g fetaost
  • 200 g halloumiost
  • 30 g (en påse) Santa Maria Satay Chicken Spice Mix
  • 3 msk sweet chili sås
  • Curry
  • Five peppers
  • Chili flakes
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • Maizena
  • Serveras med sallad eller ris
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små bitar eller strimlor och stek den i en kastrull med smör och rapsolja. Tillsätt kryddorna samt en påse Santa Maria Satay Chicken Spice Mix. Stek tills kycklingen är ordentligt tillagad, rör om ofta.
    2. Under tiden, skär upp salladen samt feta- och halloumiosten i små bitar. Häll över ostarna i kastrullen med kyckling och låt dem ligga där en stund innan du tillsätter matlagningsgrädden, kycklingbuljongen och Maizena.
    3. När alla ingredienserna är i börjar jag koka riset och låter kycklingen puttra tills riset är klart. Servera.
    4. Jag äter rätten med sallad, medan sambon äter med ris. Men även pasta eller bulgur skulle kunna fungera utmärkt. Bon appétit!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben