Feta- och tranbärsmuffins

Serverar: 10-12 portioner

Matiga muffins är enkla att göra och underbart mumsiga på utflykten.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 100 g fetaost, grovt smulad
  • 1 dl tranbär, torkade
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop smöret med ägget och mjölken. Vänd ner smulad fetaost och tranbär i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en kladdig deg. Fördela degen i muffinsformar stående i en muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben