Fetagratinerad lax med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Lax med osttäcke till läckra grönsaker som får fräsa i socker och balsamvinäger. Gott!

Ingredienser

  • Det här behöver du
  • 400 g laxfilé i 4 bitar
  • ½ kruka färsk basilika
  • 100 g fetaost (16%)
  • 1 rödlök
  • 3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 100 g harico verts
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk socker
  • 1 dl balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • 2 dl couscous eller bulgur
  • färsk basilika
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smord ugnsform. Finhacka basilikan. Mosa fetaosten med gaffel. Blanda basilika och fetaost och bred röran på laxen. Stek i ugnen 12-15 minuter. Skiva rödlöken tunt. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla paprikan. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna. Strö på sockret och låt fräsa under omröring i några sekunder. Avsluta med balsamvinäger, salt och peppar. Servera med couscous eller bulgur. Strö över färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben