Fetaostbiff i jätteformat

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ibland kan det vara skönt att slippa forma små biffar och istället göra en stor som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 400 g färs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 1 msk smör
  • Tomatsås
  • 1 stor gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tetra krossade tomater (500 g)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk frysta örtkryddor Provencale
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt ströbrödet svälla i vatten eller mjölk ca 10 minuter. Blanda färs, salt och peppar med ströbrödet. Tärna fetaosten fint och blanda i färsen. Forma till en stor biff på plåt som är klädd med bakpapper. Stek mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
    2. Tomatsås: Skala och hacka löken. Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk. Tillsätt tomatkross och koka ihop ca 10 minuter utan lock. Smaka av med salt, peppar, socker och örtkryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben