Fetaostbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Goda biffar med ett stänk av sydeuropa.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 200 - 250 g fetaost
  • ca 2 dl hackad solmogna tomater
  • salt
  • peppar
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 1 buljong tärning ( ört )
  • 1 gul lök
  • basilika
  • örtkryddor efter egen smak
  • mynta
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, fetaost, solmogna tomater,ägg och salt & peppar i en bunke till en jämn smet. Stek biffarna på medelstark värme tills dom är genomstekta.
    2. Gör under tiden tomatsåsen. Hacka löken och fräs den tills den är mjuk, häll i burktomaterna och buljongtärningen.ge allt ett uppkok på ca 5 minuter, mixa tomatblandningen med en stavmixer. ställ tillbaks kastrullen på spisen och ge ett snabbt uppkok till, tillsätt kryddor och smaka av. Lägg biffarna i tomatsåsen så de får dra åt sig ordentligt.
    3. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SugarmountainJo 12 juni 2009

    Det var väldigt svårt att få biffarna att hålla ihop. Är det någon som har lyckats eller ska jag lägga till ströbröd nästa gång. Eller ska kanske tomat- och fetaosttärningarna vara pyttesmå?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben