Fetaostbiffar med varm sallad

Serverar: 4 portioner

Varför alltid äta potatis till biffen när man kan göra en god sallad istället? Mustiga linser ger extra protein till maträtten.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 100 g fetaost
  • 75 g soltorkade tomater
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Sallad
  • 150 g ostronskivling
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • Olja till stekning
  • 150 g linser på burk, gärna ekologiska
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 40 g rucolasallad
  • 20 oliver
  • Servering
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk honung
  • Alfagroddar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, smulad fetaost, finhackade soltorkade tomater och ägg. Salta och peppra.
    2. Forma till biffar och stek dem på medelvärme i olja, ca 3 minuter på varje sida. Håll biffarna varma.
    3. Skär ostronskivlingen i mindre bitar och skiva rödlöken och purjolöken tunt. Fräs alltsammans i en skvätt olja.
    4. Häll av spadet på linserna och blanda ner dem. Smaka av med salt, peppar, honung och vinäger. Vänd ner sallad och oliver.
    5. Blanda yoghurt och honung i en skål.
    6. Servera biffarna med salladen, yoghurtsåsen och groddar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben