Fetaostfylld kycklingfilé med basilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En underbar rätt som uppskattas av de flesta.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé
  • 4 basilikablad
  • Fetaost efter eget tycke
  • Ris
  • Kall sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl naturell yoghurt 3 %
  • 1 citron
  • Sweet chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär en skåra i kycklingen, men inte hela vägen. Stoppa i lite mosad fetaost, samt basilikablad och bryn filen på medelstark värme i stekpanna ca 5 min på var sida.
    2. Lägg sedan kycklingen på en ugnsäker form och låt stå i ugnen 20-25 min på 175.
    3. Koka under tiden riset och gör dressingen.
    4. Dressing: Pressa vitlöken och blanda samman med 2 dl naturell yoghurt, blanda i saften från en halv citron , ett par matskedar sweet chili, 1 msk olivolja och salt och peppar. Låt stå i kylen medans kycklingen och riset lagas.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben