Fetaostfyllda färsbiffar med citronpotatis och chiliyoghurt
Serverar: 6 portioner
Citron till feta ger en god smakbrytning
Ingredienser
1 gul lök
800 g blandfärs
2 äggulor
½ dl mjölk
300 g purjolök
120 g fetaost
600 g potatis
Saften av 1 citron
½ röd chilifrukt
4 dl matlagningsyoghurt
Smör till stekning
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Skala och finhacka löken. Fräs i lite smör, låt svalna. Blanda ner den i färsen tillsammans med äggulor och mjölk. Salta och peppra.
Hacka purjolöken och fräs den i lite smör. Skär fetaosten i fina tärningar och blanda med purjolökshacket. Arbeta ihop fetaost, purjolök och färs och gör sex rejäla biffar.
Stek färsbiffarna i smör, salta och peppra och efterstek i ugn på 175 grader ca 10 minuter.
Skala under tiden potatisen och skiva den ganska tunt. Bryn den i smör och pressa citronsaften över. Salta och peppra.
Dela chilifrukten och ta ut kärnorna. FInhacka chilin och blanda ned den i yoghurten och smaka av med salt. Servera biffarna med chiliyoghurt och potatis.