Fetaostfyllda färsbiffar med citronpotatis och chiliyoghurt

Serverar: 6 portioner

Citron till feta ger en god smakbrytning

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 800 g blandfärs
  • 2 äggulor
  • ½ dl mjölk
  • 300 g purjolök
  • 120 g fetaost
  • 600 g potatis
  • Saften av 1 citron
  • ½ röd chilifrukt
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Fräs i lite smör, låt svalna. Blanda ner den i färsen tillsammans med äggulor och mjölk. Salta och peppra.
    2. Hacka purjolöken och fräs den i lite smör. Skär fetaosten i fina tärningar och blanda med purjolökshacket. Arbeta ihop fetaost, purjolök och färs och gör sex rejäla biffar.
    3. Stek färsbiffarna i smör, salta och peppra och efterstek i ugn på 175 grader ca 10 minuter.
    4. Skala under tiden potatisen och skiva den ganska tunt. Bryn den i smör och pressa citronsaften över. Salta och peppra.
    5. Dela chilifrukten och ta ut kärnorna. FInhacka chilin och blanda ned den i yoghurten och smaka av med salt. Servera biffarna med chiliyoghurt och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben