Fetaostfyllda färsbiffar med tzatsiki och chilitomatketchup

Serverar: 4 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 600-800 g oxfärs
  • 1 burk tärnad fetaost
  • 1 dl mjölk
  • 1 grovt hackad lök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gurka
  • 250 g matlagningsyoghurt
  • ½ msk salt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 2 dl tomatketchup
  • ½ msk sambal oelek
  • 2 msk socker
  • 4 pitabröd
  • Sallad
  • Rödlök skuren i ringar
  • Instruktioner

    1. Oxfärsbiffarna: Blanda färsen med löken och mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Forma till 4 bollar. Gör en grop i varje boll och tryck ner 2-3 st nedsmulade fetaosttärningar i varje boll. Forma sedan till snygga biffar.
    2. Tzatsikin: Grovriv gurkan, lägg i en skål och salta. Låt stå och vätska av sig i rumstemperatur i ca 20 min. Lägg yoghurten i en skål, krama ur gurkan och blanda den med yoghurten. Riv vitlöken och lägg i yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Chili- och tomatketchup: Tärna tomaterna. Värm ketchupen i en kastrull tillsammans med sockret, tomaterna och chilimassan. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Servering: Grilla biffarna och pitabrödet. Lägg biffarna i pitabrödet. Lägg i sallad, lök och såserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    em_elie 18 maj 2009

    Jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben