Fetaostfyllda lammfärsbiffar med nudlar

Serverar: 4 portioner

Koka en stor sats av den här goda vardagsmaten, för detta kommer snart att bli en populär favorit. Variera smaksättningen på färsen med timjan och parmesan. Tröttnar du på pasta så är det gott med ris eller potatis!

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1-2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller olja till stekning
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl barbequesås/Heinz chilisås
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, peppar och ägg. Blanda till smidig smet.
    2. Forma runda bullar, osten i tärningar och lägg en bit ost i mitten på varje och stek dem i smör/olja.
    3. Häll tomaterna och chilisåsen i en kastrull. Rör i finhackad lök, vitlök och paprika i såsen. Låt alltsammans puttra ihop på svag värme i 15 min.
    4. Kan också stå längre eller förberedas hit och sedan bara värmas. Såsen blir bara godare av att stå och dra en stund.
    5. Servera med färska nudlar och någon god grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tokmia 1 september 2009

    Det här låter jättegott. Men visst saknas det minst en halv mening i instruktionerna?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben