En paj för dig som gillar fetaost, tomater och goda oliver!
Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl mjölk eller grädde
200 g fetaost
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
2 tomater
1 tsk rosmarin
Svartpeppar
Instruktioner
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200°.
Vispa samman ägg, mjölk/grädde. Finhacka eller mixa hälften av osten och blanda i stanningen. Finhacka lök och pressa vitlöken, blanda i. Slå stanningen i pajskalet, skär resten av fetaosten och tomaterna i bitar och fördela ovanpå stanningen. Strö över rosmarin och krydda med grovmalen svartpeppar. Kärna ur oliverna och lägg ut dem jämnt över ytan.
Grädda i cirka 180° i 40-45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
Servera pajen varm med en god sallad, nybakat bröd och gärna en skål soltorkade tomater i olja. Vitlöksbröd är också ett gott tillbehör.
Märkligt recept! Var hittar jag hur jag gör pajskalet?