Fetaostpaj

Serverar: 4 portioner

En paj för dig som gillar fetaost, tomater och goda oliver!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl mjölk eller grädde
  • 200 g fetaost
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
  • 2 tomater
  • 1 tsk rosmarin
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200°.
    2. Vispa samman ägg, mjölk/grädde. Finhacka eller mixa hälften av osten och blanda i stanningen. Finhacka lök och pressa vitlöken, blanda i. Slå stanningen i pajskalet, skär resten av fetaosten och tomaterna i bitar och fördela ovanpå stanningen. Strö över rosmarin och krydda med grovmalen svartpeppar. Kärna ur oliverna och lägg ut dem jämnt över ytan.
    3. Grädda i cirka 180° i 40-45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.
    4. Servera pajen varm med en god sallad, nybakat bröd och gärna en skål soltorkade tomater i olja. Vitlöksbröd är också ett gott tillbehör.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 19 december 2011

    Märkligt recept! Var hittar jag hur jag gör pajskalet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben