Fettuccine al pomodori

Serverar: 4 portioner

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

  • 400 gr bandspagetti eller fettucine
  • salt
  • 3/4 dl olivolja gärna jungfruolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 8 st tomater väl mogna
  • 10 st basilikablad färska
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    Koka pastan i saltat vatten. Skiva vitlöken MYCKET tunnt. Häll olivoljan i en gryta, värm den och tillsätt vitlöken. Låt vitlöken koka under lock någon minut. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg till dem i oljan. Rör om och koka tomaterna 3 minuter. Rör ner basilikabladen som du rivit i 2-3 delar var. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över pastan vid servering. Strö riven parmesan och servera kallt smör till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben