Fiber knäckebröd

Enkelt och lätt att baka gott knäcke. Strö eventuellt lite linfrö, sesamfrö, solroskärnor eller dylikt över brödet innan du gräddar det.

Ingredienser

  • 50 g Maizena Majsstärkelse
  • 50 g rågmjöl
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk finsalt
  • Ca 1½ dl vatten
  • Ev. linfrö, sesamfrö, solroskärnor innan du gräddar brödet
  • Instruktioner

    1. Ugn 160 grader.
    2. Blanda majsstärkelse, rågmjöl, flytande margarin och salt i en skål. Tillsätt vattnet under omrörning tills degen blir ”seg”. Rör ordentligt i några minuter.
    3. Bred ut degen på en bakmatta eller bakplåtspapper i ett tunt, jämnt lager på ca 2-3 mm, antingen som en stor rektangel på 40x30 cm eller som 8-10 mindre portionsbitar på flera bakplåtar.
    4. Grädda knäckebrödet i 160° i ca 15-20 minuter eller tills knäckebrödet är helt knaprigt. Kan förvaras i en tättslutande burk i flera veckor.
    5. Tips! Om du bakar knäckebrödet i ett stort stycke, kan du bryta det i mindre bitar medan det är ljummet. Strö eventuellt lite linfrö, sesamfrö, solroskärnor eller dylikt över brödet innan du gräddar det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben