Fiberbröd

Tid: 1 timme

Går snabbt att göra detta bröd och man slipper vänta på jäsning.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl grahamsmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/4 dl rågkross
  • 3/4 dl vetekross
  • 3/4 dl vetegroddar
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk salt
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 l naturell youghurt
  • Instruktioner

    1. Blanda allt noga i en bunke. Fördela smeten i två smorda bakformar, 1 1/2 l.
    2. Grädda i 200 grader i ca en timme.
    3. Låt bröden vila en stund på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    2
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben