Fiffig dragonkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En trevlig bjudrätt som får en härlig och tydlig smak av dragon. Servera med ris eller hasselbackpotatis

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa gräslök
  • Några kvistar dragon
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl hönsbuljong
  • Tillbehör
  • Ris eller hasselbackspotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka persilja, gräslök och dragon. Skala och hacka schalottenlöken. Blanda örter och lök med créme fraiche. Salta och peppra. Lyft försiktigt med fingret skinnet på kycklingen och stoppa in kryddblandningen.
    2. Smörj en ugnssäker form. Lägg i kycklingbrösten och stek i ugnen i ca 30 minuter. Köttsaften ska vara klar när du kontrollerar med en sticka. Vänd inte brösten, men ös då och då.
    3. Ta ut kycklingbrösten och håll dem varma. Häll buljongen i det ugnsvarma fatet och skrapa lite med en trägaffel så all den goda smaken kommer med. Lägg tillbaka kycklingbrösten och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben