Fikon med mandel- och saffranstäcke

Serverar: 4 portioner

En snabb julig efterrätt som bara tar ca 20 minuter. Den är dessutom väldigt god, har tjuvstartat ;)

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • 100 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • ½ krm saffran
  • Tillbehör
  • Vispgrädde eller créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fikonen i skivor och lägg dem lite omlott i en ugnsfast form. Riv mandelmassan och blanda med ägg och saffran.
    2. Bred massan över fikonen och grädda i ugnen 10 minuter eller tills täcket har fått lite gyllene yta. Servera ljummen eller kall med en klick vispgrädde eller créme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben