Filé med banan och currygrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lätt, snabb och jättegod. Går lätt att dubblera.

Ingredienser

  • 400 g filé
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 bananer
  • 1 tsk curry
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem lite med handen. Bryn skivorna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skär bananerna i skivor. Lägg dem i pannan. Strö över curry och häll i grädde. Rör om. Låt koka 2-3 min.
    2. Servera med kokt ris och sallad.
    3. Om man vill flerdubbla receptet lägger man brynt kött och bananskivor i en form, och häller över currygrädde och värmer i ugn vid 225 gr. ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vanillalover 6 april 2008

    Mycket god 80-talsrätt :-)

    Lillill 25 mars 2011

    Gillar man banan och curry i mat så rekommenderar jag den här rätten och så enkelt sen. Blev en favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben