Filégratäng med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Underbart god

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk champinjoner
  • Margarin till stekning
  • 75 g soltorkade tomater
  • 3 dl kalvbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 25-50 g gorgonzola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa och skär filén i strimlor och lägg dem i sojan blandad med paprikapulvret. Lägg blandningen i en smord eldfast form.
    2. Stek svampen i margarinet och blanda med de strimlade soltorkade tomaterna och köttet. Vispa ihop buljongen, grädden och vetemjölet i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen 20-30 minuter. Ta ut formen och smula osten över gratängen. Ställ in den i ugnen 5-8 minuter. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miasvante 17 augusti 2008

    Full poäng av mej och min familj. Det var verkligen jättegott. Tack för receptet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben