Filégryta med kronärtskockor

Serverar: 4 portioner

Med en rejäl dos vitlök blir fläskfilén het och smakrik. Halva kronärskockor blir salta och goda tillbehör i den krämiga såsen.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk soja
  • 1 burk kronärtskockshjärtan , 400 g
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tjocka skivor, cirka 2 cm. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp det och fräs vitlöken.
    2. Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, timjan, persilja och soja i en låg, vid gryta.
    3. Låt kronärtskockorna rinna av. Skär dem i halvor.
    4. Lägg ner allt i grytan, låt koka ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben