Sätt ugnen på 175 grader. Blanda dom torra ingredienserna, rör sen i fil och sirap. Blanda väl. Smöra två 1½ litersformar och klicka i smeten. Grädda i 100 minuter.
Jag har inte varmluftsugn men det funkar att grädda båda formarna samtidigt.
Mmmmm, bara så gott alltså. Jag hade i lite linfrön också. Plus att jag använde vanlig filmjölk. Hade ingen rågkross men lite vetekross Tog då i lite kruskakli istället..
miramamman27 januari 2009
Jag förstår att det är gott, jag har ett liknande "Ullis Rågbröd" som bakas med långfil, som ungarna älskar. Jag gillar det också men ville ha nåt grövre. Hittade till min glädje ett som liknar detta i senaste coop tidningen, lite mer mjöl och vanlig filmjölk i den annars lika som detta. JAG BLEV SÅ GLAD när jag såg att det fanns ett här redan. Då slipper jag lägga in receptet.
Det här ska jag baka nästa gång och se om kidsen gillar detta ocskå. Annars får detta bli mitt bröd. Jag kan tänka mig att det kan bli ändå bättre med att gräddas som mitt recept också. 45 min i 100 grader och 35-40.
grodbakelse6 april 2009
Jättegott bröd en riktig favorit. Hade inga vetegroddar hemma så jag ökade på vetemjölet istället, använde också vanlig fil ,ej lätt, gick lika bra ändå:)
annies_5924 september 2015
Väldigt gott bröd, och så lätt att göra. Det kommer att bli en favorit hos oss.
Mmmmm, bara så gott alltså. Jag hade i lite linfrön också. Plus att jag använde vanlig filmjölk. Hade ingen rågkross men lite vetekross Tog då i lite kruskakli istället..
Jag förstår att det är gott, jag har ett liknande "Ullis Rågbröd" som bakas med långfil, som ungarna älskar. Jag gillar det också men ville ha nåt grövre. Hittade till min glädje ett som liknar detta i senaste coop tidningen, lite mer mjöl och vanlig filmjölk i den annars lika som detta. JAG BLEV SÅ GLAD när jag såg att det fanns ett här redan. Då slipper jag lägga in receptet. Det här ska jag baka nästa gång och se om kidsen gillar detta ocskå. Annars får detta bli mitt bröd. Jag kan tänka mig att det kan bli ändå bättre med att gräddas som mitt recept också. 45 min i 100 grader och 35-40.
Jättegott bröd en riktig favorit. Hade inga vetegroddar hemma så jag ökade på vetemjölet istället, använde också vanlig fil ,ej lätt, gick lika bra ändå:)
Väldigt gott bröd, och så lätt att göra. Det kommer att bli en favorit hos oss.